Programma

Het programma zal in de aanloop naar het festival bekend worden. De programmering zal weer bestaan uit uiteenlopende disciplines. Denk aan straat- en locatietheater, performances, audiovisuele en beeldende kunst, film, dans en muziek.

IKEGO speelt ONT DONKER

IKEGO speelt ONT DONKER

  • IKEGO (Frans van Gastel en Arnoud Rigter)
  • Performance
  • zaterdag 21 juni 2014 · 13:00 - 22:00 · waterbassin

Waan jezelf een lichtzoeker in de catacomben van fort IKEGO

Hoe te ontdonkeren? Jij kunt op je schaduw plaatsnemen of die verduisterde ik ontmoeten. Waag je aan een koele afdaling in het betonnen waterbassin, volg ons en aanschouw het licht ontvlambare schaduwspel. Ontdonker je al? Wij gaan met jou een poging wagen, middels gruizige orgelpoëzie en ontluikende druppelprojecties. Lichtzoeken kan met hulp van oogbollen, oorschelpen, of met één wervelende danspas. Tenminste, zolang je goed ter been bent en geen ondergrondse ruimten schuwt. Tip: eenmaal gevonden? Koester het, houd het warm…

IKEGO schijnt een voormalig munitiedepot te zijn te Zushi, Japan. Maar in dit specifieke geval is IKEGO neergestreken in Blikopeners ondergrondse waterbassin. IKEGO, ofwel mixed-media muzikant YouEcho en dichter Arnoud Rigter: twee dolenden op een multidisciplinair hellend vlak. Ze heten je welkom in hun tunnelcomplex, een wondere wereld van video, poëzie en live-muziek. IKEGO neemt je mee op reis: gewapend met high-tech loopapparatski, prepared toypiano, pinkpoëziehuisje en poëtisch projectielandschap betreden deze twee dolenden een hectisch labyrint van sop en schaduw; via ‘wandelgangen met omgangsvormen’, tot landschappen ‘waar baby’s goed slapen op zware dieselmotoren’.

website IKEGO