Programma

Het programma zal in de aanloop naar het festival bekend worden. De programmering zal weer bestaan uit uiteenlopende disciplines. Denk aan straat- en locatietheater, performances, audiovisuele en beeldende kunst, film, dans en muziek.

Nour Fawzi

Nour Fawzi

  • Muziek
  • zondag 22 juni 2014 · 15:00 - 15:45 · tuin
  • zondag 22 juni 2014 · 17:30 - 18:15 · tuin

Meer dan de helft van zijn leven is Nour al een fanatiek producer en dat is ontaard in een uiterst diverse en toch zeer herkenbare stijl. Met als uitgangspunt de totale vrijheid en eindeloze mogelijkheden die elektronische muziek biedt, zijn genres kleuren geworden in de eigenzinnige “schilderijen” van deze rasmuzikant: knallend op de dansvloer en betoverend met je koptelefoon op.

Op vierjarige leeftijd zat Nour al op pianoles, maar pas met de beslissing om gitaar te gaan spelen werd muziek echt zijn passie. Bij puur toeval kocht hij op twaalfjarige leeftijd van een vriend een drumcomputer. De distortion van zijn gitaar in combinatie met het nieuwe speeltje zorgde voor de openbaring in zijn muzikale denkwereld. Een paar jaar later was dat speeltje een van de velen geworden, en speelde Nour meer dan eens live op massale illegale feesten.

Tegen de tijd dat hij achttien was werd de eerste vinylrelease een feit.

Altijd op zoek naar eindeloze mogelijkheden was de opkomst van software bij hem meer dan welkom. Hoe meer beperkingen er wegvielen, hoe meer hij in staat werd zijn ongrijpbare tonale denkbeelden na te jagen. Er volgden documentaires bij de VPRO, diverse releases en optredens zoals in Nighttown, Paard van Troje en Waterfront.

Ondertussen staat deze sample-virtuoos te trappelen om zijn arsenaal aan muziektes op de wereld los te laten. Live krijg je dan ook alle hoeken van het spectrum te zien, van brushdrum jazzy tot diepe dubstep, cinematisch triphop tot snoeihard dancefloor verpakt in een eenduidige en dwingende set. Centraal bij deze producer staat minimaal twaalf jaar live ervaring (en niet als DJ, welteverstaan). Gegarandeerd de hele zaal los is een gegeven bij deze drumhooligan, een lust voor iedereen die zijn of haar oren wil voederen…

website Nour Fawzi