Programma

Het programma zal in de aanloop naar het festival bekend worden. De programmering zal weer bestaan uit uiteenlopende disciplines. Denk aan straat- en locatietheater, performances, audiovisuele en beeldende kunst, film, dans en muziek.

iii

iii

  • Anders
  • Installatie
  • Performance
  • zondag 17 augustus 2014

Deze zondag nodigt Blikopener het collectief iii uit. iii is een internationaal kunstenaarsinitiatief met hoofdkwartier in Den Haag. Het is een platform gericht op het ondersteunen van idiosyncratische ontwikkelingen die de geëikte disciplines en distributiekanalen doorkruisen. Het promoot radicaal interdisciplinair werk dat de grenzen van muziek, beeldende kunst, theater and mediaontwerp overschreidt met nieuwe instrumenten en vernieuwende presentatieformats die de vier dimensies van beeld, geluid, ruimte en lichaam verbinden. iii streeft ernaar unieke ervaringen te creëren voor een breed en gevarieerd publiek.

Vijf kunstenaars van iii presenteren vier werken in het ondergrondse bassin. Eén bestaand werk en drie exclusieve try-outs van nieuw werk, speciaal afgestemd op de locatie. Voor het tuinpodium nodigt iii verwante artiesten uit die nauw bij hun werk en filosofie aanleunen. Het wordt een middag vol zintuiglijke ervaringen en eigenzinnige performances!

website iii