Programma

Het programma zal in de aanloop naar het festival bekend worden. De programmering zal weer bestaan uit uiteenlopende disciplines. Denk aan straat- en locatietheater, performances, audiovisuele en beeldende kunst, film, dans en muziek.

BeatLab workshop

BeatLab workshop

  • Anders
  • Muziek
  • zondag 20 juli 2014 · 16:00 - 17:30 · pomphuis

Beats maken van omgevingsgeluiden

Blikopener ontvangt BeatLab voor een workshop beats maken met zelf opgenomen geluiden uit de omgeving van watertoren en -bassin. Tijdens de workshop, die open is voor iedereen, neemt de BeatLab-crew de deelnemers mee op een geluidenzoektocht met behulp van mobiele opnameapparatuur. Samen wordt gezocht naar ‘props’ die leuke geluiden genereren als je er op slaat, laat vallen, scheurt, tegen aan wrijft etc etc. Vervolgens worden de geluiden in de sequencer software (Ableton Live) geladen, tot samples verknipt en met behulp van MIDI-controllers in vette beats aan elkaar geplakt. BeatLab’s workshop is de ideale manier om op zeer originele wijze de basis van beat making onder de knie te krijgen!

Alle benodigdheden (handheld recorder, laptop, MIDI controller, audioapparatuur) worden door BeatLab en Blikopener verzorgd. Wie een eigen recorder heeft mag die meebrengen.

Deze workshop is GRATIS!

Graag inschrijven vóór 19 juli 17:00 uur via programmering@blikopener.net

BeatLab op Facebook