Over Blikopener

Blikopener is een podium voor getalenteerde creatieven die de kans krijgen te experimenteren en een originele productie neer te zetten die het publiek kan verwonderen, shockeren, met vragen kan achterlaten en kan inspireren. Elk jaar worden nieuwe producties ontwikkeld in verschillende disciplines. In het programma vind je straattheater, performance, installaties, muziek en nog veel meer.

Eerdere festivallocaties

Waterkundig lab (1999)
Rondlopende optocht (2000)
TU Mijnbouwplein (2001)
Doelenplein (2002 en 2003)
Agathaplein (2004 en 2005)
Het Lab (2006)
Lijm & Cultuur (2007 en 2008)
Markt (2009)
Papenstraat, De Vlouw en Halsteeg (2010)
Rietveldtheater (2011)
Kanaalweg (2012)
Theater de Veste (2013)

Contact

Algemene informatie
info@blikopener.net

Programmering
programmering@blikopener.net

Producties en werkplaats
producties@blikopener.net

Marketing en communicatie
publiciteit@blikopener.net

Vrijwilligerscoördinator
vrijwilligers@blikopener.net

Ledenadministratie
leden@blikopener.net

Blikopener Festival 2014 wordt mogelijk gemaakt door

Vrijwilligers
Alle vrijwilligers onder leiding van Nikki Bosch

Artistieke leiding en programmering
Dieter Vandoren en Taufan ter Weel

Fondsenwerving
Ineke Kruizinga

Productie
Bonne Knibbe en Natasja Koendjbiharie (met advies van Ineke Kruizinga en Eva Biemans)

Coördinator ruimtelijke vormgeving
Marta Wasiuta

Assistenten ruimtelijke vormgeving
Christien Jansen, Ineke Kruizinga en Eva Biemans

Bouw en techniek
Corstiaan Schippers en Rens Overtoom

Communicatie
Marieke Smits en Lisa Dalhuijsen

Grafisch ontwerp en website
Lisa Dalhuijsen

Penningmeester
Benno Vogt

Secretaris
Renier Bormans

En iedereen die met bloed, zweet en tranen heeft gewerkt (en vooral ook plezier heeft gehad) aan het samenstellen van het festival!

Bestemming015Fonds 1818

 

stokroos

Laserbeest

StichtingCentrum_300x300

Oorsprong

Oorsprong

In het najaar van 1998 heeft de Mooi Weer Spelen een aantal jongeren, kinderen van eigen leden, gevraagd of zij een project wilden opzetten. Het doel van dit project was om meer jongeren binnen de Mooi Weer Spelen te betrekken en zodoende nieuwe vrijwilligers te werven. In 1999 vond het eerste Blikopener Festival plaats in het oude Waterloopkundig Laboratorium in het centrum van Delft. Onderdeel van het programma waren onder meer Rotterdamse en Delftse Graffiti pro's, een dichter met rap-gedichten, een modeshow waarbij het toen nog onbekende Kinky Kappers het haar van de modellen verzorgde en verder stond het bol van Delftse DJ's en bands! Ook is toen de basis gelegd voor het terugkerende Blikopenerfeest. Nu, vijftien jaar later, is Blikopener uitgegroeid tot een netwerk van jonge creatieven. In alle jaren hebben vernieuwende en opkomende creatieven een centrale rol gespeeld in de programmering. Met ieder jaar weer een golf van nieuwe producties.

Nog steeds zijn we die jonge enthousiastelingen, maar inmiddels zijn we ons meer en meer aan het professionaliseren, altijd met het doel om de onbekende en opkomende producties van creatieven een podium te bieden. We houden ons nu ook bezig met het ontwikkelen van onze eigen nieuwe producties binnen de Blikopener werkplaats.

Steun Blikopener!

Blikopener kan niet bestaan zonder de trouwe groep mensen die áchter het festival staan - de kunstenaars, organisators, vrijwilligers en alle andere mensen die betrokken zijn. Draag je Blikopener een warm hart toe? Steun ons dan door verenigingslid of vriend te worden door onderstaand formulier in te vullen.

De leden zijn de drijvende kracht achter de Vereniging Blikopener Festival & Producties. We maken het festival met z'n allen! Iedereen kan lid worden, of je nu festivalvrijwilliger bent of niet. De vereniging heeft leden nodig die meedenken en -werken, en waarop gerekend kan worden.

Wat kost het?
De hoogte van de jaarlijkse bijdrage voor het lidmaatschap mag je zelf bepalen, met een minimumbedrag van €5. (Dat zijn vooral administratieve kosten, de rest van het bedrag wordt in het festival gestopt.)

Wat krijg je ervoor terug?
Als verenigingslid word je structureel betrokken bij de organisatie. Je wordt uitgenodigd voor de algemene vergaderingen - dé mogelijkheid om jouw mening te laten horen. De leden bewaken de koers van Blikopener, zodat de organisatie zich niet loszingt van de achterban.

Lidmaatschap is absoluut geen verplichting tot deelnemen of festivalvrijwilliger zijn, maar dat mag natuurlijk wel.

Door een jaarlijkse bijdrage te doen zorg je ervoor dat we elk jaar een mooi festival kunnen blijven neerzetten!

Vriend van Blikopener
Draag je Blikopener een warm hart toe en wil je ons steunen zónder actief te zijn in de organisatie? Voor een donatie van minimaal €50 per jaar wordt je vriend van Blikopener. Je kunt je aanmelden via onderstaand formulier.

Meld je aan als lid

Je kunt lid of vriend van Blikopener worden door onderstaand formulier in te vullen. Zo gauw we je gegevens binnen hebben sturen we je informatie toe over de betaling.

Soort lid
 lid vriend

Naam

Adres

Postcode

Woonplaats

E-mailadres *

Telefoonnummer